Celine Kalfsbeek

#ASK: Celine Kalfsbeek

Wist je dat je tijdens Rotterdam Art Week gratis gebruik kunt maken van een MINI shuttle-service tussen Art Rotterdam en het M4H-gebied? Je vindt de twee opstaphaltes voor de Van Nellefabriek en het HAKA-gebouw waar OBJECT georganiseerd wordt. Voor deze editie van #ASK stellen we een aantal vragen aan Celine Kalfsbeek, die verantwoordelijk is voor de sponsoring en marketing van Kalfsbeek BMW & MINI, die de shuttle-service verzorgen. Wat maakt een MINI juist zo bijzonder?

Hoe ben je als jonge vrouw in de autowereld beland? 
Kalfsbeek BMW & MINI is een familiebedrijf dat al sinds 1955 bestaat en ik ben de derde generatie! Ik werkte van jongs af aan al mee; eerst als vakantiebaantje en daarna naast mijn studie. Ik heb na mijn studie wel nog even een tijdje ergens anders gewerkt omdat ik toch even ‘in een andere keuken’ wilde kijken. Maar daarna heb ik de overstap gemaakt. Werken als vrouw in de automotive business is eigenlijk alleen maar hartstikke leuk. Er werken inderdaad veel mannen — lekker direct — maar in alle functies van het bedrijf is er ook een vrouw werkzaam. 

En waarom spreekt juist de MINI jou in het bijzonder aan?
Ik ben natuurlijk een beetje besmet met het virus haha. Maar het is ook echt een hele leuke en unieke auto omdat er geen één hetzelfde is. Je kunt hem helemaal zelf samenstellen, met strepen, verschillende velgen enzovoort.

Welk gevoel hoop je dat bezoekers van Rotterdam Art Week overhouden aan een gratis pendelritje met een MINI? 
Ik hoop dat ze er plezier aan beleven, want een autoritje is meer dan alleen een verplicht onderdeel om van A naar B te komen. Er rijdt ook een hele snelle variant mee — al mag hij niet op zijn snelst in de binnenstad natuurlijk — en een cabriolet, dus je weet nooit welke je krijgt. Als je meer wilt weten over de MINI dan kun je de chauffeur altijd even op de schouder tikken. We vonden Rotterdam Art Week en MINI goed bij elkaar passen, allebei lekker eigentijds met eigen draai en net als kunst is geen enkele MINI hetzelfde. En net als de stad Rotterdam zijn ze ook hartstikke hip.

Hoe zou je jouw band met de stad Rotterdam beschrijven? 
Ik draag Rotterdam een warm hart toe, het is echt een leuke stad. Ik ben zelf een echte Schiedammer, het kleine stadje naast Rotterdam. Je kunt vanaf daar wel de kenmerkende skyline van de stad zien.
Kalfsbeek BMW & MINI heeft drie vestigingen: in Schiedam, Wateringen en Brielle.

Geschreven door: Flor Linckens

Magazine