Uitgelicht: M4H tijdens Rotterdam Art Week


Neem tijdens Rotterdam Art Week zeker ook een kijkje in het dynamische Merwe Vierhavensgebied, dat zijn naam dankt aan de vier havens die je in deze buurt vindt. Naast klassiekers als designbeurs OBJECT en spannende nieuwe projecten als Brutus vind je in M4H (Merwe Vierhavens) nog veel meer culturele hotspots.

Zo wordt de imposante KeileZaal getransformeerd voor de fotografiebeurs Haute Photographie, een internationale kunstbeurs waar booths plaatsmaken voor loungestoelen en salontafels. In een verfrissende presentatie maak je hier kennis met het werk van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars.

Breng ook zeker een bezoek aan de Huidenclub, in een voormalige leerlooierij die fungeert als een hedendaags platform voor kunstenaars, ontwerpers en activisten. Tijdens Rotterdam Art Week zie je er de tentoonstelling ‘Soundtrack for a Troubled Time’ en kun je een kijkje wagen in de nieuwe boekwinkel Vide Books boven het café. Je vindt hier onder meer werken over grafisch ontwerp, kunst, vormgeving en architectuur en publicaties die gerelateerd zijn aan de programmering van de Huidenclub.

In het M4H-gebied vind je eveneens STEUR: een broedplek voor alle creatieve makers, van ontwerpers tot kunstenaars. Het concept is gevestigd in een oude elektriciteitscentrale en één keer per jaar worden de deuren van het pand opengesteld voor het publiek: tijdens Rotterdam Art Week. Wij interviewden alvast kunstenaar Johannes Langkamp en ontwerpers Marten van Middelkoop en Joost Dingemans van Plasticiet, naast Gilbert Curtessi, het brein achter STEUR.

In Kunst en Complex, één van de oudste atelierpanden van Rotterdam, openen dertig kunstenaars speciaal hun atelier voor bezoekers van Rotterdam Art Week. 

En in het Keilecollectief kun je kijken naar een tentoonstelling van KEILECONTEMPORARY (in samenwerking met har. art gallery) en onder andere deelnemen aan een reeks ‘Talks and Bites’ met designers als Wieki Somers en Ilse Evers, architecten als Iris Veentjer en kunstenaars als Alexandra Phillips en Maudy Alferink.

In de Keilewerf kun je je op zaterdag 21 in de uiteenlopende ambachten van de Keilewervers. Neem een kijkje achter de schermen in hun studio’s en maak kennis met een aantal fantastische en innovatieve producten. Tip: Heeft de kat je vaas omgegooid of heb je je koffiekopje kapot laten vallen? Neem deze dan mee want bij Studio Lotte Douwes kun je deze inleveren in ruil voor korting in de online shop. Er is bovendien een mini-bioscoop van Conform Cox waar je animatiefilms kunt bekijken, eventueel onder het genot van een cocktail of een stukje zelfgemaakt pizza van Städler Made.

En last but not least: in het concept Jungle Gym nodigen kunstenaars Noël Deelen en Jelmer Konjo je uit in het voormalige pakhuis en historisch museum de Dubbelde Palmboom, waar onder andere een reeks interactieve kunstwerken je uitdagen om op een andere manier met kunst om te gaan.
Tip: je kunt in M4H (Merwe Vierhavens) bovendien gratis gebruik maken van een MINI pendeldienst. Kijk hier voor meer informatie.


Magazine